Mladí fotbalisté v Aschheimu

17.07.2015 08:13

O víkendu 10.-12.7. se mladí fotbalisté zúčastnili tradičního fotbalového turnaje mládeže, který pořádá SV Dornach, a na který nás nás pravidelně zve naše partnerská obec Aschheim. Tentokrát vyjelo mužstvo jedovnických mladších žáků doplněné kluky ze starší přípravky. Celkem 11 hochů a čtyři členové doprovodu.
Na turnaji jsme ve své skupině odehráli pět velmi vyrovnaných zápasů s těsnými výsledky, což se potom odrazilo ve výchozí pozici pro boj o umístění. V těchto pěti zápasech jsme 1x vyhráli, 2x remizovali a 2x prohráli vždy o jediný gól. V závěrečném zápase o celkové deváté místo jsme po remíze 1:1 kopali penalty, kde byl náš soupeř o jeden zásah šťastnější. Obsadili jsme tady desáté místo z třinácti týmů. 
Kluci hráli velmi vyrovnaná utkání a dokázali , že jsme konkurenceschopní v porovnání s německými týmy, s neporovnatelně lepším sportovním zázemím. Zvláště s přihlédnutím  na účast několika mnohem mladších hráčů než příslušelo naší kategorii, kteří za nasazení a nebojácnost mají naš respekt. Při vyhlašování výsledků si vysloužil náš kapitán Honza Buchta bouřlivé ovace za děkovný proslov v němčině. Celý zápasový program perfektně odkaučoval Adrian Hrivík za podpory Jitky Teturové a Libora Vymazala.
Turnajový program byl doplněn návštěvou minigolfu, který nás odreagoval od nastávajících turnajových "starostí". Poděkování patří všem aschheimským, kteří se o nás perfektně starali a bez jejichž podpory bychom na tomto turnaji těžko opět mohli být. Rádi bychom na tento tradiční fotbalový svátek jeli i v příštím roce.               

Lukáš Králík